Καταστατικό

  • Έδρα του Συλλόγου : ο Δήμος Διδυμότειχου Ν. Έβρου
  • Σκοπός : να συμβάλλει με τη δράση των μελών του:
α) Στην πολιτιστική αναβάθμιση των κατοίκων της γειτονιάς με το τοπωνύμιο " Ταμπακιά ¨
β) Στον Εξωραϊσμό της γειτονιάς Ταμπακιάς, τόσο των εντός της γειτονιάς χώρων όσο και των περί αυτής ευρισκομένων και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με δραστηριότητες όπως φύτευση φυτών -δέντρων και καλλωπισμό των είδη υπαρχόντων,διαλέξεις -συζητήσεις περιβαλλοντικών θεμάτων, καθαριότητα δημοσίων και ακάλυπτων χώρων.
γ) Στην ανάπτυξη αισθημάτων ευθύνης,ευγενικής άμιλλας , φιλαλληλίας και ανιδιοτελούς προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, με βάση την αγάπη προς τους συνανθρώπους και το σεβασμό προς την προσωπικότητα του ατόμου.
δ) Στην μελέτη , προώθηση και επίλυση των τοπικών προβλημάτων της γειτονιάς και την ενημέρωση πάνω στα ευρύτερου ενδιαφέροντος κοινωνικά προβλήματα της πόλης και της χώρας όπως αυτά εμφανίζονται στη γειτονιά ¨ Ταμπακιά ¨.
ε) Στην ενίσχυση των συνεκτικών δεσμών μεταξύ των μελών του και στη δημιουργία μεταξύ τους πνεύματος κοινωνικής υπευθυνότητας, με βάση την δημοκρατική ιδεολογία, την ελευθερία και τον αλληλοσεβασμό.
στ)Στην διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων της παλαιότατης γειτονιάς της πόλης του Διδυμοτείχου και στη μελέτη της ιστορικής , πολιτιστικής και λαογραφικής φυσιογνωμίας της γειτονιάς Ταμπακιάς.
  • Μέσα επιδίωξης του σκοπού:
Ο σκοπός του Συλλόγου επιδιώκεται με κάθε νόμιμο μέσο όπως διαλέξεις , συζητήσεις , ενημερωτικές καμπάνιες, προβολές ταινιών , θεατρικές παραστάσεις , εκθέσεις, χοροσπερίδες, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκδρομές, δημοσιεύσεις, προκηρύξεις διαγωνισμών και βραβείων, δημιουργία βιβλιοθήκης και εντευκτηρίου, συμμετοχή στις υπάρχουσες εορτές και επετείους σε συνεργασία , δυνατόν με την τοπική αυτοδιοίκηση, αναγέννηση ατόμων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της γειτονιάς και ενικά διακρίνονται προς το καλύτερο, προετοιμασία και πραγματοποίηση εξορμήσεων από κοινού με τοπική αυτοδιοίκηση και κατοίκους για τη λύση τοπικών προβλημάτων , δενδροφυτεύσεις , φύτευση λουλουδιών, καθαριότητα , διαμόρφωση, αξιοποίηση και εξωραϊσμός ακάλυπτων χώρων , κοινωφελείς κατασκευές , επισκευές, επισκευές δρόμων , ενημέρωση των κατοίκων για προστασία από πλημμύρες λόγω της γειτνίασης της γειτονιάς με τον ποταμό Ερυθροπόταμο κλπ. Συνεργασία με τους εκάστοτε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Ποιοι μπορούν να εγγραφούν ως μέλη του Συλλόγου :
Μπορούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου όλοι οι κάτοικοι της γειτονιάς
ή όσοι διαμένουν σε αυτή
ή κατάγονται από αυτή ( από πατέρα ή μητέρα και διατηρούν πατρική οικία - ακόμα και κλειστή - ή οικόπεδο στην γειτονιά )
όπως επίσης και οι σύζυγοι (άνδρες ή γυναίκες )και τα ενήλικα τέκνα αυτών, εφόσον έχουν τα νόμιμα προσόντα συμμετοχής σε σωματεία .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσθέστε το σχόλιό σας εδώ: